7 Controle

Het is fijn als het op mijn manier gaat. Ik heb het graag in de hand. En ja ik geef toe, er schuilt een redelijke controlfreak in mij. Heb ik niet zo veel last van. Wellicht de mensen om mij heen wel. Ik weet het van mezelf. Verwonder mijzelf dan ook als ik iets niet onder controle heb. Of krijg.

Een paar keer per dag kijk ik op mijn telefoon. Nu ik een werktelefoon heb, twee telefoons. En een paar keer moet je lezen als, tig keer. Want stel je voor, ik kan iets gemist hebben. E-mail, WhatsApp, Facebook, nieuws, weer, LinkedIn, het is een heel rondje wat ik vaak afdraai. En dat is nog maar als ik zelf ga kijken. Dan tel ik de keren dat ik direct mijn mobiel oppak wanneer ik het bekende berichtgeluidje hoor, niet eens mee. Volgens mij is daar een woord voor…verslaafd.

Ik lees een onderzoek waaruit blijkt dat meer dan 60% van de ondervraagde vrouwen tussen de 25 en 45 jaar onzeker worden van social media. Het tast hun zelfbeeld aan. Het is weer zover. Er is aan de lange lijst, weer een oorzaak toegevoegd voor vrouwen om onzeker van te worden. Getver. Is het dan zo simpel? Ik ben onzeker, wil bevestiging, wil er bij horen, wil niets missen en dus ga ik om de haverklap staren naar mijn mobiel. Misschien wel.

Misschien heeft het alles te maken met focus. Sommige dingen zijn echt wel minder leuk dan zinloos op de telefoon staren maar de meesten ook écht wel leuker. Eigenlijk is het natuurlijk zonde van mijn tijd. Focus. Een ding tegelijk doen en dat met volle overtuiging doen. Geen afleiding. Was dat ook niet mijn doel? Een stap tegelijk zetten. Blijkbaar heb ik dat nog niet onder controle. Actie dus. Focus.

Drie keer per dag mijn ronde doen is meer dan genoeg. Kijken hoe dat gaat. Misschien is het afkicken, misschien geeft het veel rust. Ik ga het beleven. Morgen begin ik. Eerst nog even mijn vrienden op Facebook gedag zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>